Grovplanering för november 2015!

Hej!

November månads grovplanering hittar ni här! (med reservation för ändringar).

Nu blir det minimalt med löpning utomhus på ett tag, iallafall på grovplaneringen 🙂

Vi fokuserar på Hopprep och framförallt Double-Unders de närmaste veckorna. Vi hoppar i uppvärmningen varje dag och lägger in 2 olika återkommande tester. Har ni inte redan ett eget hopprep är det dags att köpa nu! Finns enklare varianter på de flesta sportbutiker och vill man ha Rolls Royce köper man ett Rx Jump Rope här!

Vi fortsätter att jobba utan RX-vikter eller RX-höjder i metcon-delarna! … Ni ska lyssna på kroppen och lägga på vikt efter hur dagsformen känns!

Eftersom planeringen för dagens pass är gjord gymmet så är det träning 6 dagar i veckan, utan några inplanerade vilodagar.

Det betyder alltså att du själv måste lägga in vila och annan träning! Nybörjare bör inte köra fler än 2-3 pass per vecka och med minst en vilodag mellan. Du bör även träna styrke- och rörlighetsträning på egen hand.

Ni som tränat regelbundet under ett par år kan köra 3-5 pass per vecka, och gärna med en vilodag mitt i veckan och på helgen!

Utöver det så är ett tips att ta en mer eller mindre hel vilovecka inom varje 2 månaders period. Vila helt och hållet eller prova på någon annan typ av träning!

/Helena

mustasch