Månadsplanering för oktober 2016

Hej!

Grovplanering för vecka 40-44 hittar ni här! Och höstens schema här! Från och med söndag 1/10 kör vi även ett pass på söndagar; Team WOD 12.30!

Flera av våra bumpervikter är trasiga och några stänger har blivit försämrade. Att dumpa stänger är en säkerhetsåtgärd och inte en bekvämlighet. Tomma skivstänger, stänger med teknikvikter, kettlebells och hantlar får ALDRIG dumpas. Dumpa från overhead ska ses som sista utväg för att undvika skada på sig själv eller annan.

Vi kommer därför tjata lite extra framöver om att vi vill att vår fina utrustning ska hålla länge och därför måste vi ta hand om den. Det är ju roligare att vi kan köpa in mer och nya grejer än att ersätta sådant som gått sönder 🙂

barbell

Eftersom planeringen för dagens pass är gjord gymmet så är det träning 7 dagar i veckan, utan några inplanerade vilodagar.

Det betyder alltså att du själv måste lägga in vila och annan träning! Nybörjare bör inte köra fler än 2-3 pass per vecka och med minst en vilodag mellan. Du bör även träna styrke- och rörlighetsträning på egen hand.

Ni som tränat regelbundet under ett par år kan köra 3-5 pass per vecka, och gärna med en vilodag mitt i veckan och på helgen!

Utöver det så är ett tips att ta en mer eller mindre hel vilovecka inom varje 2 månaders period. Vila helt och hållet eller prova på någon annan typ av träning!

/Helena


Publicerat

i

av

Etiketter: