Hej på er!
Här får ni några recept att testa i helgen? De går varma hemma hos undertecknad iallafall 🙂
Scones
För 2 scones
Blanda:
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Blanda därefter i 1 mosad banan och 1 ägg.
Tillsätt valfri smaksättning: kardemumma, kanel, nötter, solroskärnor, pumpakärnor, blåbär eller nått annat gott!
Forma till 2 scones på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min på 200 grader.
Ägg-kaffe
För en kaffe
Mixa 1 ägg med ca 1 msk kokosolja (exempelvis denna) och valfri smaksättning (kanel, kardemumma el.annat) med stavmixer.
Häll på varmt bryggkaffe och mixa i ca 30 sek till.
Avokado-banan glass
1 banan
1 avokado
ca 1 dl frysta bär
en nypa vaniljpulver
Mixa med stavmixer och ät omgående. Toppa eventuellt med lite nötter eller färska bär!
Enjoy!
/Helena
Indiska köttbullar
Jocke Sandströms recept!
Skit i riset och grunda tallriken med blandade salladsblad istället:
Såsen:
2 burkar krossade tomater
färsk ingefära (ca en tumme)
1 färsk chili (minst)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
citron
naturella cashewnötter (typ en näve)
tomatpuré
salt
grönsaksbuljong
gurkmeja
spiskummin
mald koriander
paprikapulver
chilipulver
garam masala
Finhacka färsk ingefära (typ en tumme) och mixa till en kryddpasta med en gul lök, två vitlöksklyftor, en chili (minst), en näve cashewnötter och följande kryddor:
1 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2 tsk mald koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver
2 tsk garam masala
1 msk grönsaksbuljong (eller en smulad tärning)
Hetta upp matfett, helst 50/50 kokosolja och smör i en wok eller gryta, fräs den mixade blandningen i nån minut. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och ev. lite extra smör. Pressa över lite citron och låt puttra medan du gör köttbullarna, men minst 20 minuter. Tillsätt lite vatten om såsen blir för tjock.
Köttbullarna:
500 g köttfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta pressad
1 tsk salt (ca)
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk mald ingefära
Blanda ingredienserna till köttbullarna noga och rulla. Stoppa dom i såsen och låt puttra tills genomstekta. Ca 15-20 minuter beroende på storlek.